Kamenný obchod v Praze naposledy otevře v pátek 26.7.2024, přijďte si ještě udělat radost. E-shop tu pro vás bude beze změny i nadále.

Módní trendy pro letošní rok - kvalitní materiály a lokální původ

Rok 2024 přináší do světa módy mnoho inovací a zajímavých návratů. Stačí se rozhlédnout po ulici. Kdo z vás také nosil v nácti široké kalhoty? Módní návrháři se nechávají inspirovat různými kulturami, technologickým pokrokem i ekologickým uvědoměním. Pojďme se na to podívat blíž.

Udržitelnost a eco-friendly móda

Ekologické myšlení je stále více v popředí zájmu také módního průmyslu. V roce 2024 je kladen velký důraz na udržitelnost a etické zdroje materiálů. Stále častěji jsou používány recyklované tkaniny, organická bavlna a veganské kůže. Materiály jako modal, tencel, lyocell nebo mušelín získávají na oblibě.

Lokální a handmade výroba

Podpora místních značek je nejen důležitá, ale i trendy. Kupovat si hory oblečení jenom proto, že je levné, nedává smysl. Dejte přednost kvalitě před kvantitou. Zaměřte se  na kvalitní věci, jejichž životnost vás potěší. Raději mít ve skříni méně kousků, ale z kvalitních materiálů. Super jsou například šaty, které můžete nosit celoročně nebo elegantní a zároveň vzdušné tílko. To z dílny EM fashion užijete nejen v létě, ale vynesete ho i pod sako nebo svetřík.

Módní trendy

Vybírejte si módu od místních značek a designérů, kteří šijí své produkty lokálně. Podpoříte místní ekonomiku a vaše doplňky budou jedinečné. Velká koncentrace takových výrobců bývá na venkovních tržištích, jako jsou Design market nebo Mint market, ale kvalitní výběr vám poskytne i lokální obchod, jakým je LERON v pražských Nuslích.

Obchod LERON - Praha 4

Nostalgie i inovace

Rok 2024 přináší do módy směs inovací, nostalgie a uvědomělosti. Od udržitelnosti a technologických inovací po návraty k retro stylům a kulturní inspiraci – módní průmysl nabízí širokou paletu trendů, které osloví zákazníky s rozmanitým vkusem a preferencemi. Bez ohledu na to, jaký styl preferujete, myslete především na sebe a své pohodlí.